Huijausviestejä Verohallinnon nimissä

Jälleen on Verohallinnon nimissä liikeellä runsain määrin huijausviestejä!

Näissä viesteissä luvataan runsaan sadan euron veronpalautusta (136,99€), kunhan vastaanottaja vain vähän antaa tietojaan, esimerkiksi pankkitunnukset tai luottokortin tiedot.

Näitä tietoja Verohallinto ei missään nimessä tarvitse, vaan Verohallinnon palautusten saamiseen riittää Omaverossa oikein oleva tilinumero.

Kuvakaappaus huijausviestistä
Kuvakaappaus huijausviestistä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tällaisia huijausviestejä tulee aina säännöllisin väliajoin, mutta yrittäjän onneksi näihin lankeaminen on useimmiten helppo välttää. Tällä hetkellä liikkeellä oleva viesti on esimerkiksi niin huonoa suomea, että äidinkielenään suomea puhuva tulee kyllä epäluuloiseksi jo sanavalinnoista.

Hyvä asiakas,

Sinulla on oikeus 136,99 EUR veronpalautukseen. Lähetä alla oleva lomake, jotta voisimme käsitellä sitä palauttaa mahdollisimman pian.

klikkaa tästä

Saatuaan lomakkeen hyvitys veloitetaan vastine Palveluistamme. Virheellisen tiedoston lähettäminen tai kirjaaminen tietyn rajan jälkeen voi viivästyttää hyvitystä

Saat pian hyvityslomakkeen

Kiireessä vahinkoja kuitenkin sattuu, joten muistutamme jälleen, että harvoin, jos koskaan, kannattaa luottokortin tietoja antaa sähköpostiin tai tekstiviestinä pyytämättä tulevan linkin perusteella. Ja pankkitunnuksia ei koskaan.

Toimintaohjeita, jos olet saanut huijausviestin:

  • Poista viesti, älä klikkaa linkkiä
  • Jos ehdit jo klikata linkkiä, mutta et antanut mitään tunnuksiasi: Aja koneesi tai puhelimesi virusturva varmuuden vuoksi
  • Jos annoit luottokortin tiedot: sulje kortti välittömästi soittamalla omaan pankkiin tai ottamalla yhteys korttisi myöntäjään
  • Jos annoit pankkitunnuksesi: ota heti yhteyttä pankkisi palvelunumeroon ja sulje tunnukset

 

Lue lisää Verohallinnon tiedotteesta

×