Blogi

2023 jokainen tyel-vakuutusyhtiö määrittää etukäteen perittävän hoitokustannuksen, jonka tarvitsee toimintansa pyörittämiseen.

Henkilöauton hankinnasta ja käyttökuluista ei lähtökohtaisesti saa vähentää lainkaan arvonlisäveroa.

Välillä yrittäjästä voi tuntua, ettei sen kirjanpitäjän puheesta ymmärrä kuin joka toisen tai kolmannen sanan.

Lainan ottamista, investointeja, osingonjakoa, palkan nostamista yrityksestä jne. tulee suunnitella siten, että ne ovat vakaalla pohjalla.

Osakeyhtiölaissa yhtiön varojen käyttö ja jakaminen on tarkkaan säännelty. Varojen käyttöä on rajoitettu paitsi velkojien, myös vähemmistöosakkaiden suojaamiseksi ja osakkeenomistajien yhdenvertaisuuden turvaamiseksi.

Palkan ja osingon verotuksellinen edullisuus on tapauskohtaista ja siihen vaikuttaa varojen nostotarve sekä yhtiön nettovarallisuus.

Osakeyhtiön johdon tehtävänä on edistää jokaisen osakkeenomistajan etua, joten yhdenkin osakkeenomistajan edun vastainen hallituksen tai toimitusjohtajan toimenpide saattaa merkitä toimivallan ylitystä.

Huijausviestejä liikkeellä Verohallinnon nimissä. Ohjeet tunnistamiseen ja toimimiseen, jos olet vastaanottanut viestin.

Missä järjestyksessä varojenjako yhtiöstä kannattaa tehdä? SVOP, palkka vai osinko tms. - unohtamatta täysin verovapaiden korvausten nostamista.

×