Blogi

Ennen muutosta ei ole ollut juurikaan kustannusmielessä eroa, missä työeläkevakuutusyhtiössä vakuutukset ovat olleet. Tähän tulee muutos 2023. Jatkossa jokainen tyel-vakuutusyhtiö määrittää etukäteen perittävän hoitokustannuksen, jonka tarvitsee toimintansa pyörittämiseen. Eli mitä tehokkaammin ja halvemmalla vakuutusyhtiö toimintaansa pyörittää, sen edullisemmat hinnat se voi tarjota tyel-vakuutuksiin asiakkailleen.

Henkilöauton hankinnasta ja käyttökuluista ei lähtökohtaisesti saa vähentää lainkaan arvonlisäveroa.

Sanasto yrittäjän tärkeistä sanoista, joita kirjanpitäjä käyttää: arvonlisävero, bruttotulos, kuitti, kate, poisto, vähennyskelpoisuus...

Yrityksen omaa pääomaa ei saa päästää negatiiviseksi. Hallituksen on viipymättä tehtävä oman pääoman menettämisestä rekisteri-ilmoitus kaupparekisteriin.

Osakeyhtiön laiton varojenjako

Osakeyhtiölaissa yhtiön varojen käyttäminen ja varojenjako on tarkkaan säännelty. Laiton varojenjako ei ole toivottava tilanne, vaan siihen usein ajaudutaan vahingossa.

Palkan ja osingon verotuksellinen edullisuus on tapauskohtaista ja siihen vaikuttaa varojen nostotarve sekä yhtiön nettovarallisuus.

Osakeyhtiön johdon huolellisuus- ja lojaalisuusvelvollisuus edellyttää yhtiön edunmukaisia päätöksiä. Vaarana johdon vahingonkorvausvastuu.

Huijausviestejä liikkeellä Verohallinnon nimissä. Ohjeet tunnistamiseen ja toimimiseen, jos olet vastaanottanut viestin.

Missä järjestyksessä varojenjako yhtiöstä kannattaa tehdä? SVOP, palkka vai osinko tms. - unohtamatta täysin verovapaiden korvausten nostamista.

Siirtohinnoittelu on markkinaehtoista, kun konserniyritysten välisissä liiketoimissa on sovellettu ehtoja, joita olisi sovellettu myös riippumattomien yritysten välillä.

Verovapaat henkilökuntaedut: Sähköauton latausetu on uusi 2021 alusta voimaan tuleva työsuhde-etu. Työterveydenhoito, sairauskuluvakuutus, virkistys- ja harrastustoiminta ym. tunne verovapauden edellytykset.

Arvonlisäverovelvollisuuden alarajaa korotetaan 1.1.2021 alkaen 10.000 eurosta 15.000 euroon.  Elinkeinonharjoittajan ei tarvitse ilmoittautua arvonlisäverovelvolliseksi, mikäli tämän liikevaihto jää alle arvonlisäverovelvollisuuden alarajan.

×