Onnistunut startti uudelle yritykselle ja uudelle yrittäjälle

Onneksi olkoon, harkitset siis yrittäjäksi siirtymistä!

Lue tämä aluksi. Kun olet selvillä liikeideastasi ja pohtinut liiketoimintasuunnitelman eri osa-alueita itseksesi, ota meihin yhteyttä niin pohditaan tarvittessa niitä yhdessä lisää ja laitetaan pyörät yritystoimintasi osalta pyörimään.

Liikeidea ja ammattitaito

Yrittäminen kannattaa jos sinulla on hyvä liikeidea ja ammattitaito.  Tie yrittäjäksi tapahtuu joko yrityksen perustamisella, liiketoiminnan ostamisella tai menemällä osakkaaksi jo toimivaan yritykseen.  Yrittäminen vaatii paljon sitoutumista ja aikaa.  Yrittämisessä iloa tuottaa vapaus – päätät itse kaikki asiat.

Liiketoimintasuunnitelman tekemisellä testaat ja varmistut liiketoimintasi kannattavuuden edellytyksistä. Se pakottaa miettimään tietyt kysymykset: kassavirtaennuste, laina, keneltä rahat tulevat, mistä palvelusta jne.  Tee tämä huolella, sillä et voi ulkoistaa ongelmiasi. Lue ohjeet liiketoimintasuunnitelman tekoon tästä Suomen Yrittäjien artikkelista

Rahoitus

Liiketoiminnan aloittaminen vaatii lähes poikkeuksetta rahoitusta. Rahoitusmuotoina on oma rahoitus, pankkien ja Finnveran lainat tai pääomasijoittajat. Muista, että yrityksen rahat eivät ole sinun rahojasi.

Starttiraha on yrittäjälle tuki, jota ei tarvitse maksaa takaisin. Jos haet starttirahaa, älä perusta yritystä ennen strattirahapäätöstä. Starttiraha on tarkoitettu yrittäjän elämiseen yritystoiminnan käynnistysvaiheen aikana. Se ei siis ole yrityksen tuloa, vaan yrittäjän henkilökohtaista tuloa. Lue lisää Starttirahasta TE-keskuksen sivuilta

Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustamisen saat halutessasi hoidettua itse osoitteessa www.ytj.fi ilmaiseksi.
Meiltä saat neuvontaa yrityksen yritysmuodon valintaan liittyvissä asioissa.  Autamme myös yrityksen perustamisasiakirjojen laadinnassa ja halutessasi perustamme yrityksen.  Arvonlisäverovelvolliseksi rekisteröinti, ennakkoperintärekisteriin hakeutuminen, ennakkoveroista huolehtiminen ja järkevä tilikauden miettiminen hoidetaan jo yrityksen perustamisen yhteydessä.

Tilitoimiston valinta. Uuden yrittäjän tärkeä kumppani on osaava ja neuvova tilitoimisto. Me emme tee liiketaloudellisia ratkaisuja puolestasi, mutta me autamme, jotta et jää yrityksesi kanssa yksin.  Raportoinnilla ja neuvoilla pystymme ohjaamaan liiketoimintasi suuntaa ja päätöksentekoasi. Meiltä saat tarpeisiisi sopivan kirjanpidon ja kaikki taloushallinnan palvelut ohjelmistoineen. Käytännössä me huolehdimme kuukausittaisen kirjanpidon tekemisen ja kausiveroilmoitukset verohallinnolle, ja yrityksesi saa tiedot arvonlisäveron maksamiseksi.  Me seuraamme myös yrityksen ennakkoverojen riittävyyttä pitkin vuotta.  Hoidamme ainoastaan kahdenkertaista, suorite-/laskuperusteista kirjanpitoa.  Tämä takaa, että kuukausittain saamasi tiedot ovat luotettavia.

Yrittäjän arjessa yleisimpiä kysymyksiä ovat:

  • Kannattaako auto ottaa kirjanpitoon?
  • Millaisen auton hankinnasta saa vähentää arvonlisäveron?
  • Kuuluuko toimitilavuokrastani maksaa arvonlisäveroa?
  • Pitääkö hakeutua ostajana alv-verovelvolliseksi?
  • Millaisen myyntilaskun teen Ruotsiin?
  • Millaisista matkoista saan nostaa päivärahaa?
  • Mitä voin antaa verovapaasti lahjaksi työntekijälle?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat kauttamme vastauksen.

×