Ennakkoperintä

Lähes kaikista tuloverolain (TVL) mukaan verotettavista tuloista peritään verovuoden aikana verot ennakkoon ennakonpidätyksenä tai ennakonkantona.

Ennakon täydennysmaksua maksamalla verovelvollinen voi vapaaehtoisesti täydentää omaa ennakkoperintäänsä vielä verovuotta seuraavan vuoden puolellakin. Ilmoita viestitiedot huolella, koska sen avulla Verohallinto kohdistaa suorituksen oikean maksajan hyväksi. Täytä viestitietoihin veron tunnus, verovelvollisen henkilötunnus ja verovuosi, jonka maksuksi täydennysmaksu on tarkoitettu.

Henkilöasiakkaat: Vältyt jäännösveron korolta, jos maksat ajoissa ennakon täydennysmaksua. Vältät vuoden 2015 koron kokonaan, jos maksat riittävän suuruisen ennakon täydennysmaksun viimeistään 1.2.2016. Voit pienentää korkoa vielä myöhemminkin maksamalla täydennysmaksua 2.2. – 30.9.2016. Käytännössä verovuoden 2015 jäännösverosta peritään korkoa vain, jos jäännösveron määrä on enemmän kuin noin 4 788 euroa. Summa on laskettu jäännösveron vielä vahvistamattomien eräpäivien perusteella. Henkilöasiakkaan täydennysmaksun tilisiirto  Voit tarvittaessa hakea muutosta verokorttiisi sähköisesti.

Yhteisöt: Jos ennakkoon maksetut verot eivät riitä kattamaan odotettavissa olevan veron määrää, yhteisö voi maksaa oma-aloitteisesti ennakon täydennysmaksua yhteisön ennakkoverolomakkeisiin pääset tästä.  Yhteisö välttyy kokonaan jäännösveron korolta (yhteisökorolta), jos se maksaa ennakon täydennysmaksun viimeistään neljän kuukauden kuluttua siitä, kun tilikausi on päättynyt.

×