Verojen maksujärjestelyt

Veron maksuun voi hakea lisäaikaa tilapäisten maksuvaikeuksien vuoksi. Maksuaikaa pyydetään Verohallinnolta. Lisäajalta peritään viivekorkoa. Vuonna 2017 viivekorko on 7%.

Verohallinto ei lähetä maksujärjestelyyn kuuluvaa veroa ulosottoon. Voimassa oleva maksujärjestely estää myös yrityksen poistamisen ennakkoperintärekisteristä, verovelan julkaisemisen verovelkarekisterissä ja verovelan julkaisemisen protestilistalla.

Jos yritys on hakenut muutosta verotukseen (esimerkiksi veronoikaisua), yrityksen ei kannata pyytää maksujärjestelyä, vaan hakea täytäntöönpanon keskeytystä tai kieltoa.

Jos yritys ei pysty maksamaan verotilillä olevia veroja viimeistään sinä päivänä, jolloin verot siirretään perintään, yritys voi ottaa yhteyttä Verohallinnon perintäyksikköön sopiakseen maksujärjestelystä. Perittäväksi siirron määräpäivän voi tarkistaa verotilin tiliotteelta. Jos verot on siirretty perintään, niitä ei voi enää maksaa verotilille, vaan maksuohjeet pitää pyytää perintäyksiköstä.

https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/ilmoittaminen-ja-maksaminen/maksaminen-yritykset-ja-yhteisot/maksuvaikeudet/maksujarjestely/

×